• DignetSoftware – prvih deset godina (film) 09:00 – 09:10
 • Pozdravne riječi domaćina i gostiju konferencije 09:10 – 09:25
 • Panel: Realni sektor i razvoj digitalnog društva 09:25 – 09:55
  sudionici: Bernard Gršić,
  prof. dr. sc. Damir Novotny,
  rof. dr. sc. Vedran Mornar
 • DigneSoftware – Pomažemo rast poslovnih subjekata
  DignetSoftware – We are helping companies to grow!
  Microsoft appstore – uloga i značaj rješenja koja nudi DignetSoftware
  10:00 – 11:00
  Predavač: Nermin Srećko Montel, CEO, DignetSoftware
  LS One – Do you need robust and reliable global POS solution at competitive price? Ready integration with SAP and SAP B1
  Predavači: Andrej Zajec, Technical Sales Executive, LS Retail
  Ivan Sivrić, voditelj razvoja, DignetSoftware
  e-Commerce: Top values of e-commerce global solution – Possibilities and challenges
  Predavač: Brede Bjerke, Dynamicweb, Denmark
  Kriptopayment – rješenje za plaćanje kriptovalutama u Dynamic obitelji
  Predavač: Nikola Škorić, Electrocoin
 • Cyber kriminal u Hrvatskoj 11:00 – 11:30
  Predavač: Davor Kristek, Ministarstvo unutarnjih poslova RH
 • What's new in Dynamic world 11:30 – 12:20
  Predavač: Aleksandar Totović, MVP Microsoft
 • Tele2 –Tele2 u digitalizaciji Hrvatske 12:20 – 12:50
  Predavač: Siniša Tkalčec
 •  
  Voditelj konferencije: Tarik Filipović
 

 

Biografije

Brede Bjerke

Brede Bjerke je radio u velikim B2B tvrtkama u kojima je bio zadužen za stvaranje i razvoj međunarodnih organizacija za prodaju i marketing.
Tijekom više od dvadeset godina svoje karijere, gospodin Bjerke je postao vodeći stručnjak na području spajanja poduzeća i akvizicija, brandiranja, redizajniranja i repozicioniranja, te na području organizacijskih transformacija koje uključuju implementaciju velikih IT projekata za potrebe podrške tekućih prodajnih i marketinških aktivnosti. U tom pogledu, gospodin Bjerke ima široko znanje o mogućnostima, ali i mogućim zamkama, koje se mogu pojaviti prilikom implementacije složenih poslovnih rješenja kako na organizacijskoj tako i na komercijalnoj razini.
Prije nego se pridružio Dynamicwebu u 2012., Brede Bjerke je radio kao izvršni direktor u tiskarskoj tvrtki, gdje je bio zadužen za povećanje prihoda i geografsko širenje tržišnog prostora, te otvaranje prodajnih predstavništava na većem broju tržišta.
Brede Bjerke je 1996. godine diplomirao na preddiplomskom studiju poslovne administracije na Danskom Institutu za Izvoz (DDE). 

Tarik Filipović

Tarik Filipović je glumac, televizijski voditelj i producent. Karijeru je razvijao paralelno na televiziji i filmu te u kazalištu – uz VODITELJSKU KARIJERU I FILMSKE ULOGE, više od 30 godina član je ansambla najposjećenijeg hrvatskog kazališta – zagrebačkog Kerempuha.
U svojoj je tridesetogodišnjoj karijeri glumio u nizu filmova i kazališnih predstava, a za svoj je televizijski, filmski i kazališni rad DOBIO NIZ DOMAĆIH I MEĐUNARODNIH NAGRADA. Na području jugoistočne Europe, javnost ga najviše prepoznaje po voditeljskom angažmanu u kvizu “Tko želi biti milijunaš”, koji je do danas ostao najuspješniji projekt hrvatske televizije, ali i po ulogama u regionalnim sit-comovima, poput “Bitangi i princeza”, “Lud, zbunjen, normalan” i najrecentnije “Konak kod Hilmije”.
Tu su i njegove zapamćene i hvaljene kazališne uloge – od Hamleta i Julija Cezara, do tri autorske predstave – Magic Act Show-a, Spektakluka i Ćire, a u pripremi su i dvije nove predstave na kojima Tarik radi kao glumac i kreativni producent.

Bernard Gršić

Bernard Gršić državni je tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva. Diplomirao je elektrotehniku na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Prije nego što je postao državni tajnik, radio je kao pomoćnik ministra u Ministarstvu uprave, voditelj odjela informacijske sigurnosti u Hrvatskoj gospodarskoj komori, bio je voditelj odjeljka u središnjoj službi te voditelj Interne tehničke podrške i informacijskih servisa u Hrvatskoj akademskoj i istraživačkoj mreži – CARNet. Vodio je odjel informatičke potpore na Hrvatskim studijima, bio je suradnik u nastavi na katedri ICT Zagrebačke škole ekonomije i managementa te je predavao elektrotehničke predmete u centru za dopisno obrazovanje Birotehnika. Također je i autor i predavač tečaja "Što je Internet i čemu služi". 

Davor Kristek

Ime i prezime: Davor Kristek
Obrazovanje: Student zadnje godine Sveučilišnog diplomskog studija na UCD-u, Sveučilištu u Dublinu, Odjel za računalne znanosti (CS) i UCD centar za kibernetičku sigurnost i istragu kibernetičkog kriminala (CCI) – smjer Digitalna forenzika i kibernetička istraživanja
Specijalizacija: Digitalna forenzika
Radno mjesto: Policijski službenik za digitalnu forenziku, MUP RH - Ravnateljstvo Policije - Služba kibernetičke sigurnosti – 
Radno iskustvo:
Član trenerskog tima policijskog treninga
Europol, Hag (Nizozemska)
▪ Trener na Europolovom EC3 COSEC timu stručnjaka za međunarodni trening "Combating online
sexual exploitation of children"

Trener policijskog treninga - Developer treninga za dekripciju
ECTEG - European Cybercrime Training and Education Group
▪ Stručni developer tečaja za ECTEG - European Cybercrime Training and Education Group za
Projekt Decrypt (E-first,E-decrypt and Decrypt treninzi)

Trener policijskog treninga - Developer treninga
CEPOL OSINT – Open source intelligence
Nagrade:
2 nagrade MUP-a RH za izniman doprinos u istraživanjima kaznenih djela spolne zlostave djece i gospodarskog kriminaliteta.
Komunikacijske vještine: 
- Provodio edukacije na hrvatskom i engleskom jeziku u raznim okruženjima na visokoj stručnoj razini
- Izražena sposobnost prilagodbe multikuturnom okruženju stečena tijekom rada u inozemstvu
- Dobre komunikacijske vještine na nacionalnoj i međunarodnoj razini zahvaljujući raznim međunarodnim aktivnostima

Certifikati:
Certifikati izdani od MUP-a RH, Europol-a, CEPOL-a, UN-a, Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Algebre, Cybrary-a i dr.

Nermin Montel

Nermin Montel je informatički stručnjak sa opsežnim iskustvom u upravljanju i vođenju poslovanja i uspješnim dugogodišnjim djelovanjem kao poslovni strateg u poljima financija, proizvodnje, izgradnje, IT implementacije, naftne industrije i maloprodaje. Raspolaže iscrpnim znanjem u upravljanju složenom veleprodajnom industrijskom granom. 
Nermin ima preko 25 godina bogatog i raznolikog iskustva u IT industriji, počevši od rada na poziciji savjetnika uprave preko IT direktora do izvršnog direktora u vlastitoj tvrtki. Kao upravni direktor za tehnološko upravljanje on je krajnja odgovorna osoba za strategiju i poslovanje tvrtke.  
Nermin se brine o svakodnevnom upravljanju firme, što uključuje nadgledanje i organizaciju timova uprave, podrške, konzaltinga i prodaje. Najviše uživa kada je u prilici svoje znanje stečeno kroz dvadesetpetogodišnje radno iskustvo iskoristiti u svrhu osmišljavanja strategija za rješavanje poslovnih problema svojih klijenata kroz procese koji se vode pouzdanošću, djelotvornošću i isplativošću.  
Njegova uspješna implementacija Microsoft Dynamicsa (Attain, Navision, CRM) i drugih poslovnih vertikala govori u prilog činjenici da je strateg i vođa promjene i transformacije.
Vodio je međunarodne projekte implementacije ERP sustava za globalne firme diljem svijeta, od Europe, Kine, Australije pa sve do Južne Amerike.

Vedran Mornar

Prof. dr. sc. Vedran Mornar, dipl. ing, hrvatski je znanstvenik, bivši dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva te ministar znanosti, obrazovanja i sporta u dvanaestoj Vladi Republike Hrvatske. Diplomirao je, magistrirao i doktorirao u području računarstva na ETF-u u Zagrebu. Vodio je značajne nacionalne informatičke projekte te znanstvene projekte čija je osnovna tema računalna potpora obrazovanju. U dva mandata bio je prodekan za nastavu, te u dva mandata dekan FER-a. Prof. Mornar 2007. godine postaje članom Nacionalnoga vijeća za visoko obrazovanje, a od 2009. do 2013. bio je predsjednik toga vijeća. Obnaša dužnost predsjednika Hrvatske udruge za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku MIPRO. Dobitnik je Zlatne plakete "Josip Lončar" i nositelj je Spomenice Domovinskog rata. Član je IEEE Computer Society. Redoviti je član Akademije tehničkih znanosti Hrvatske.

Damir Novotny

Dr. sc. Damir Novotny diplomirao je, magistrirao i doktorirao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom karijere, kroz više od 35 godina, obavljao je brojne dužnosti na najvišim pozicijama u bankarskom i korporativnom sektoru u Hrvatskoj i Njemačkoj. Od 1994.g. profesionalno je vezan za vodeće tvrtke u sektoru management consultinga i M&A savjetovanja u Njemačkoj, Austriji, Francuskoj i Hrvatskoj, usmjeren na strateško savjetovanje poduzeća i javnog sektora te pitanja kreativne i digitalne transformacije. Objavio je preko 500 publicističkih i stručnih članaka te preko 30 znanstvenih radova. Autor je nekoliko knjiga i udžbenika u području ekonomije i kreativne ekonomije. 

Ivan Sivrić

Na prijašnjim radnim mjestima Ivan Sivrić radio je na implementacijama MS NAV ERP rješenja i maloprodajne vertikale LS Retail.
Tijekom razdoblja od preko 10 godina bio je angažiran na projektima kao developer, konzultant i voditelj projekata i na taj način je osiguravao da implementirana rješenja ispune zahtjeve krajnjih korisnika i da rokovi implementacije budu ispoštovani. Sukladno s tim g. Ivan Sivrić ima zavidno iskustvo u procjeni mogućnosti i prepoznavanju potencijalnih zapreka u implementaciji kompleksnih rješenja. Specijalizirao se u implementaciji maloprodajnih rješenja u područjima kao što su moda, benzinske postaje i ugostiteljstvo. 
Ivan Sivrić je specijalist informacijskih sustava s Veleučilišta Velika Gorica. 

Nikola Škorić

Nikola Škorić je osnivač i direktor Electrocoina, hrvatske mjenjačnice kriptovaluta. Diplomirao je računarstvo na FER-u i stekao licencu za operatera reaktora. Nakon 7 godina iskustva u nuklearnoj industriji, 2014. godine osnovao je Electrocoin s ciljem omogućavanja jednostavnog, legalnog i profesionalnog trgovanja bitcoinom u Hrvatskoj. Kroz godine tvrtka je postala najveća kriptovalutna mjenjačnica u Hrvatskoj i svoje poslovanje proširila na cijelu Europsku uniju, dio jugoistočne Europe, te na druge najpopularnije virtualne valute. Uz trgovanje vitualnim valutama Electrocoin d.o.o. danas razvija nekoliko projekata temeljenih na blockchain tehnologiji i nudi usluge razvoja i konzultacija vezano uz razne aspekte uporabe ove tehnologije. Jedan takav projekt je „PayCek“- elektronički platni servis namijenjen fizičkim i virtualnim trgovinama koji omogućava trgovcima naplatu putem kriptovaluta, pri čemu im se na računu obračunavaju kune.  

Siniša Tkalčec

G. Siniša Tkalčec je stručni specijalizirani inženjer informacijskih tehnologija. Karijeru je započeo kao programer WEB aplikacija, a trenutno je na poziciji arhitekta informacijskih rješenja u Tele2. Ima preko 20 godina iskustva u IT-u, od kojih je 16 godina proveo u području poslovne analize, projektiranja baza podataka i razvoja aplikacija uglavnom na Microsoft platformama i pomoću Microsoftovih alata. 
Siniša ima bogato iskustvo rada na međunarodnim projektima i vođenja razvojnih timova. 
Postigao je visoku razinu stručnosti u većem broju različitih informatičkih područja (razvoj aplikacija, računalne mreže, računalna sigurnost, baze podataka, analize poslovnih zahtjeva, vođenje IT projekata). Uobičajene uloge u različitim projektima: voditelj razvojnih timova, arhitekt informacijskih rješenja, stručnjak za baze podataka i geografske informacijske sustave.

Aleksandar Totović

Aleksandar Totović četiri je godine zaredom nosio titulu MVP-a za Dynamics NAV. Nakon toga se pridružuje Microsoftu, gdje nastavlja svoju karijeru kao Partner Technology Strategist za poslovne aplikacije i radi na spremnosti Dynamics partnera, a osobito spremnosti na Cloud transformacije. Ima više od petnaest godina iskustva u Dynamicsu i vođenju projekata, koje je stekao radeći na mnogim projektima u različitim državama i među različitim kulturama. Zadnjih nekoliko godina nastavlja svoj rad na Dynamics 365 Business Central-u, kao i na drugim Dynamics 365 rješenjima, Power Platform-u, AI, ML itd. Radeći sa Dynamics NAV-om u prošlosti napravio je mnoštvo videozapisa s uputama, službenih NAV videotečaja na DLP platformi i vodio mnogo treninga za Dynamics partnere diljem svijeta. I dalje održava treninge za mnogo različitih područja u Microsoft poslovnim aplikacijama. Također često drži govore na lokalnim i globalnim Microsoft konferencijama (Directions NA, Directions EMEA, eXtreme 365, Dynamics Summit, NAV TechDays, lokalna Microsoft događanja), te je aktivan na svom blogu.

Andrej Zajec

G. Andrej Zajec diplomirao je na Fakultetu organizacije i menadžmenta informacijskih sustava u Kranju. Karijeru je započeo u Slovenskom Telekomu na poziciji SAP developera, a trenutno radi na poziciji Technical sales executivea u LS Retailu.
Neke od tvrtki u kojima je stekao iskustvo i sudjelovao na projektima implementacija ERP sustava su: Violeta, Energija Plus Maribor, Energetika Ljubljana, Studio Moderna,  Cablex Group. Usavršio je svoj rad i poznavanje različitih ERP sustava - D365, MS AX, MS NAV, SAP, što mu je pomoglo u specijalizaciji maloprodajnih vještina.