Dynamics 365 Business Central

Dynamics 365 predstavlja skup aplikacija na Microsoft cloud platformi koje omogućuju povezivanje podataka i primjenu analiza u svrhu donošenja boljih poslovnih odluka. Integriranim radom Power BI, PowerApps and Microsoft Flow poduzeću je pružena prilika za poboljšanjem produktivnosti i profitabilnosti. Jedna od podržanih aplikacija unutar Dynamics 365, koja uz navedene aplikacije povećava efikasnost upotrebe, je Business Central.

Microsoft Dynamics 365 Business Central predstavlja sveobuhvatno poslovno rješenje koje omogućuje upravljanje poslovnim procesima. Namijenjeno je vođenju poslovanja malih i srednjih poduzeća. Pruža integriran pristup poslovnim procesima koja za poduzeće predstavljaju izvor prihoda. Odabir odgovarajućeg poslovnog sustava za poduzeće znači povećanu produktivnosti, a povezano s time i povećanu profitabilnost.

Jednostavnost korištenja i korisnička prilagodba, ovog sustava, samo su neka od obilježja koja doprinose lakšem načinu upravljanja ključnim aktivnostima poduzeća te donošenju poslovnih odluka. Prednosti implementacije Dynamics 365 ogleda se i mogućnošću pristupa Vašem poduzeću 24/7, budući posjeduje pristup putem web platforme. Za Vas to znači dostupnost podataka Vašem poduzeću u bilo kojem trenutku, putem pametnih telefona, tableta i prijenosnih računala. Uz to, Business Central donosi i dodatnu zaštitu očuvanja podataka poduzeća, budući pruža mogućnost implementacije sustava kroz cloud platformu.

Integracija sa Power BI omogućuje povezivanje podataka iz procesa kao što su računovodstvo, prodaja, nabava, zalihe, interakcija sa kupcima, kako bi se dobio uvid u rezultat poslovanja. Uz mogućnost izrade različitih vrsta grafova pružen je i vizualni pregled Vašim aktivnosti. Upotrebom Microsoft Flow aplikacije možete kreirati automatizirane tijekove rada koji obuhvaćaju Vaše aplikacije i servise, kako biste primali obavijesti, sinkronizirali datoteke ili prikupili podatke. PowerApps omogućuju povezivanje i kreiranje aplikacija koje će integriranim radom pridonijeti optimizaciji poslovanja. Uz kreiranje aplikacija možete i prilagoditi neku od postojećih, na primjer Office 365 aplikacija, kako bi bile u skladu sa potrebama poslovanja.

Još jedna od novosti, koju donosi BC 365, je mogućnost dizajna izgleda web klijenta. Što to znači za Vas? U bilo kojem trenutku Vam je na raspolaganju mogućnost samostalnog dodavanja/uklanjanja potrebnih polja na listama podataka koje pregledavate. Dakle, za ovu svakodnevnu aktivnost više Vam neće biti potrebna pomoć programera kako bi ste dobili željenu prilagodbu. Svoj dizajn moći ćete spremiti kao ekstenziju, koja će se onda moći primijeniti i na ostale korisnike, te će i oni imati zadani pregled informacija. U smjeru razvoja, također postoje neke novosti. Za korisnike web platforme postavljena ja automatska nadogradnja BC 365 sustava na novu verziju. Predviđeno je da se nadogradnja odvija dva puta godišnje. S ovime se smanjuje utrošak vremena provedenog na praćenju nadogradnji sustava, te se ujedno i reduciraju novčani troškovi vezani uz implementacije i obuku korisnika. Veće prilagodbe koje će korisnik htjeti odradit samostalno, biti će potrebno odraditi u obliku ekstenzije. Znači da u slučaju kada se radi veća dorada na bazi biti će ju potrebno kreirati kao dodatak, te kao takav ga implementirati u poslovni sustav.

 

Za poslovni sektor, pojava Business Central 365, donosi brojne mogućnosti i pogodnosti koje je potrebno prepoznati i iskoristiti za bolje upravljanje poslovnim procesima poduzeća. Implementacija BC 365 predstavlja izazov za poduzeća, kao i svaka promjena, ali brz odgovor na dinamičnost okruženja za poduzeće može donijeti brojne konkurentske prednosti.